Trening sredi dnevne sobe

14.04.2016

Rana ura, zlata ura :) ...danes me je moja "budilka" zbudila že kar zgodaj, zato vas v današnji objavi že čaka trening. Ob pogledu skozi okno, vas verjetno ne bo vleklo na svež zrak (čeprav to ne pomeni, da ne boste šle na sprehod), tako da trening mirno naredite sredi dnevne sobe.

 

Še enkrat bi vas rada opozorila, da morda te treningi niso primerno za vsako "novopečeno" mamico. Treningi sicer niso preveč zahtevni, a ker ne vem v kateri fazi "celjenja" po porodu si, bom predstavila tudi lažjo in težjo opcijo. Na tebi pa je, da najdeš sebi primerno. Če ne veš točno za katero bi se odločila, me seveda lahko kontaktiraš ali pa se celo pridružiš Mamicam v Zibanju (https://www.gibajzibaj.si/mamica-v-zibanju). Lahko pa se o vajah posvetuješ kar s svojim zdravnikom, ginekologom ali morda s fizioterapevtom.

 

Torej, vaje izvajamo v okviru svojih zmožnosti in glede na naše po porodno stanje. Trening z lahkoto izvajate tudi tiste, ki niste rodile, saj boste z rednim izvajanjem, učvrstile vaše telo ter ugodno vplivale na kardiovaskularni (srce in ožilje) in respiratorni sistem (dihala). 

 

Pa začnimo.

Danes bo v treningu predstavljenih nekaj težavnostnih stopenj izvajanja, vi pa veste kakšna je vaša pripravljenost in zato se boste za težavnost odločile same. Za katerokoli stopnjo se odločite, poskusite ves trening narediti na tej stopnji. Če to še ne gre, kombinirajte težavnost in seveda tudi ponovitve, imejte pa cilj, da skozi gibanje pridete do enake težavnosti in predpisanih ponovitev pri vseh vajah. In končno tudi do najvišje stopnje. A za začetek res ne pretiravajte...svetujem, da greste korak za korakom.

 

1. IZPADNI KORAK (x15/stran)
1.1. Stopnja: Statični izpadni korak
1.2. Stopnja: Dinamičen izpadni korak 
1.3. Stopnja:  Dinamičen izpadni korak z dvigom kolena  


2. POČEP (x15/stran*)
2.1. stopnja: Počep
2.2. stopnja: Počep z dvigom kolena
2.3. stopnja: Počep z dvigom kolena + poskok 

 

3. VAJE ZA TRICEPS (cca x15)
3.1. stopnja: Vaja za triceps na vseh 4ih (razlaga spodaj)
3.2. stopnja: Triceps z rokami na klopci (kavču)
3.3. stopnja: Triceps z privzdignjenimi rokami in nogami

 

4. STRANSKE TREBUŠNE mišice (x15s/stran)
4.1. stopnja: Statičen stranski plank (lahko z oporo na kolenu) 
4.2. stopnja: Dinamičen stranski plank (lahko z oporo na kolenu)
4.3. stopnja: Stranski plank - plank - stranski plank (menjavanje strani preko planka)

 

Za lažjo predstavo o vajah in poteku treninga pa si oglejte še video:

 

 

 

Vseh vaj ne bom razlagala, ker je potem lahko objava predolga in jo boste cel dan brale, namesto, da bi teh 15 minut, ko malček spi, izkoristile za gibanje. Če boste imele glede izvedbe kakšno vprašanje pa brez strahu vprašate (v komentarju ali na mail ali pa kar v živo, ko se prijavite na brezplačni posvet in trening na Gibaj Zibaj program Mamice v zibanju) in z veseljem vam pomagam.

***Morda le pri 1. stopnji vaje za triceps. Pojdite na vse 4 tako, da gledate v strop. Stopala so na tleh, boki dvignjeni, roke v širini ramen in dlani obrnjene proti vašim stopalom. Z upogibom komolcev se spustite k tlom in nato spet dvignite. Koliko ponovitev boste naredile je odvisno od vas. Pri 2. stopnji roke naslonimo malo višje, tako da našo ritko lahko spustimo tudi malo nižje. Pri 3. stopnji pa dvignemo še noge in vajo s tem še otežimo.

Pri stranskem planku morda dodatna razlaga pri najtežji stopnji. Pričnite na eni strani s stranskim plenkom. Preidite v plank na komolcih in nato stran zamenjate in naredite dinamičen stranski plank še na drugi strani. Šele, ko boste zopet zamenjale stran prek planka, stre naredile eno ponovitev.


Zunaj grmi in se bliska, mi pa se pridne znojimo med tem ko malček spi ob poslušanju dežnih kapelj.

 

Uživajte v tihem deževnem dnevu. Jutri bo že sijalo sonce.

 

 

XOXO,
Nuša


 

Share on Facebook
Please reload

Ne spreglej
Oznake
Kategorije
Arhiv
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Please reload

RSS Feed

© 2017 Gibaj Zibaj (Nuša Repovž, s.p.) - Vse pravice pridržane